Att segla jorden runt kostar så klart lite och man kan behöva spara pengar i flera år innan ens dröm blir verklighet. Om du har planer på detta bör du redan nu tänka ut sätt som du kan spara eller tjäna extra pengar på. Idag finns det till exempel mycket som du kan göra online vid sidan av ditt riktiga jobb. Du kan till exempel börja ”trejda” med aktier eller skriva som content manager. Du kan även testa din lycka på onlinecasinon men tänk i så fall på att inte spela för pengar som du inte har råd att förlora.

Investera i något

Om du vill kunna resa jorden runt kan du alltid börja investera till exempel i aktier eller i kryptovalutan bitcoin. Den sistnämnda får kanske inte så mycket uppmärksamhet i Sverige med är välkänt i bland annat USA. Börja med att läsa hur investerar man i bitcoin för att samla på dig mer information. Ju mer kunskap du har om valutan desto troligare är det att du kan gå med vinst med dina investeringar. Detsamma gäller om du till exempel vill investera i aktier. Det finns många sajter på nätet som tipsar om vilka aktier man ska köpa och hur prognosen ser ut för framtiden. Dock finns det självfallet inga säkra alternativ utan det finns alltid en risk med allt man investerar i.

Jobba extra

Ett annat alternativ är att jobba extra vid sidan av ditt riktiga jobb, om tiden och vardagen går ihop vill säga. Det kanske bara handlar om några timmar på ett fik eller något liknande. Säg också att alla pengar från den lönen ska läggas till resekassan. Det kanske inte känns så jättemotiverande alla gånger men du får visualisera resan framför dig. Genom att ha ett tydligt mål som en jorden runt-segling blir det enklare att motivera sig själv.