Att resa och se världen är en stor dröm för många. Att göra det via en segelbåt är en resa som du aldrig kommer glömma. Det tar förstås lite tid så förmodligen kommer du behöva begära tjänstledigt under ett år. Det kan det dock vara värt eftersom det är en chans som inte kommer ofta i livet. Som en del i din resa kan du öluffa mellan de karibiska öarna. Det är verkligen en speciell känsla att ligga på en segelbåt som guppar över de klarblå karibiska haven. Om du reser med ett resebolag kommer du även att träffa flera andra resenärer och kanske få nya vänner för livet.

Fördelar med att segla jorden runt

En stor fördel med att själv segla jorden runt är att du kan skräddarsy din resa. Du bestämmer över vilka öar och länder du vill besöka och hur länge du vill stanna. Du behöver inte ta hänsyn till någon annan än dig själv och ditt resesällskap. Om du gör din research kan du även undvika de vanliga turistfällorna och endast fokusera på det du tycker är viktigt att uppleva på en semester.

Vilka öar får man inte missa i Karibien?

Om du ska stanna till i Karibien på din jorden runt-resa finns det otroligt många vackra öar som du inte får missa. Kuba med sin fascinerande historia är säkerligen ett drömresmål för många. Här kan du inte bara njuta av vackra stränder utan även av magiska städer som Havanna. Aruba är en annan populär ö som är väldigt omtyckt av de som ska på smekmånad. Stränderna här är någonting alldeles extra. Barbados och Bahamas tillhör två av de mest kända öarna i Karibien och här är det mesta anpassat för turismen. Här finns verkligen allt du kan tänka dig och lite till. Dessutom passar det dig som har familj.