Karibien har verkligen något för alla. Dess fantastiska öar är många till antalet och bjuder på en fantastisk kultur. Under en eller flera veckor kan du njuta av god mat, magnifika stränder och små charmiga städer som inte liknar någonting som finns här hemma. Men vilka rutter ska man egentligen satsa på om man vill upptäcka Karibien via båt? Här ger vi dig tips på några bra öar.

St. Lucia & Martinique

Detta är verkligen två magiska öar som bjuder på något alldeles extra. Det finns både typiska turiststäder och stränder samt lite mer undangömda paradis. Här kan du njuta av mycket spännande segling och trevliga middagar i solnedgången. Om du älskar vattenäventyr får du inte missa Tobago Cays som erbjuder fantastisk dykning. Det är också möjligt att flyga direkt till St. Lucia om du vill det. St. Lucia är för övrigt en ö med ett mycket varierande landskap. Du har både stränder och de fantastiska regnskogarna. De unika miljöerna gör att många vandrare söker sig till ön. Om du är lite mer äventyrlig av dig kommer du älska detta resmål. St. Lucia har en befolkningsmängd på 160 000 och många skulle nog säga att det är en av de minst exploaterade öarna. Den är alltså inte lika präglad av massturism, vilket kan vara skönt och spännande.

St. Marten

St. Marten är förmodligen en av de mest kända öarna i den karibiska övärlden och lockar besökare från hela världen. Det är framförallt ett tillhåll för seglare och de som älskar god karibisk mat. Eftersom det är en välkänd turistö finns det många olika restauranger och barer. Ön känns också lite mer modern i jämförelse med St. Lucia & Martinique som vi skrev om ovan. Vi får inte heller glömma de fantastiska stränder som finns på ön. Dock är St. Marten mest känd för sin flygplats med plan som flyger lågt över stränderna och in på landningsbanan.