Det är inte alla som vill eller har råd att hyra en större båt med besättning ombord. Därför finns det även lite mindre båtar som du kan hyra och segla själv. Dock behöver du så klart ha med dig någon med de rätta kvalifikationerna för att segla båten. Om du inte har det kan du även hyra en skeppare som tar dig runt på de olika öarna i Karibien. Även om dessa räknas som mindre segelbåtar brukar de fortfarande ha plats för runt 10 personer i fem rum. Det finns också de flesta bekvämligheter som du kan tänkas behöva för att ha en trevlig vistelse när du seglar omkring på de karibiska haven.

Vad kostar det?

Priset för att hyra en lite mindre segelbåt varierar förstås beroende på vilket bolag du bokar med, men du kan räkna med uppemot 20 000 kronor för en vecka. Dock brukar du även kunna göra vissa tillval vilket innebär att priset går upp. Om du till exempel vill ha med dig en skeppare ombord så kostar det extra. Detta ser du alltid vid bokningstillfället när du skickar din förfrågan. Eftersom det handlar om ganska mycket pengar brukar du alltid bli kontaktad personligen av bolaget innan din bokning går igenom. Då har du även möjlighet att berätta om du och ditt sällskap skulle ha några personliga önskemål eller behov.

Vad finns uppe på däck?

En mindre segelbåt brukar ha möjlighet att sitta och äta på däck. Det brukar även finnas solsängar där man ligga och njuta av det underbara klimatet. Eftersom man oftast badar från däck finns det även en badstege så du enkelt kan ta dig upp på båten igen. Det finns normalt även någon form av utedusch vilket kan vara välbehövligt under de varmaste dagarna. Exakt vad som finns på båten ser du på arrangörens hemsida.