Undrar du hur det ser ut på en segelbåt som seglar runt i Karibien större delen av året? Det finns allt från små segelbåtar till stora lyxyachter som har allt och lite till. De flesta väljer något mellanting, antingen med eller utan besättning. Oftast är dessa båtar lite större och har plats för 8-12 personer. Dessa sängplatser brukar vara fördelade på fyra eller fem hytter. Om det finns besättning på båten så bor de även med er och finns tillgängliga 24 timmar om dygnet. Dock bor de avskilt så du kan ha ditt privatliv i fred.

Ett överflöd av lyx

Något som kännetecknar många av dessa båtar är att de dryper av lyx och bekvämligheter. Dessa resor är ju menade att vara något alldeles extra och lockar till sig en hel del med förmögenheter. Det märks oftast direkt när du kommer ombord på båten. Du har gott om plats och alla bekvämligheter som du kan önska dig. Det mest attraktiva brukar vara loungen på övre däck. Här kan ni njuta av solskenet och de vackra omgivningarna samtidigt som ni blir uppassade av besättningen. I princip alla moderna segelbåtar av detta slag har även TV, WiFi och allt annat du kan tänkas behöva i elektronikväg.

Flera våningar

De flesta båtar består även av flera våningar, lite beroende på storleken. På ena våningen brukar köket och en större matsal finnas där ni kan äta gott hela dagarna. Eftersom ni befinner er ute till havs kommer ni även ha tillgång till vattenleksaker och annat som kan användas i vattnet. Vissa båtar har även cyklar som kan användas när ni går i land på de olika öarna. Ta gärna med en bra kamera så ni kan dokumentera er resa och allt som händer runt omkring. Det blir garanterat en resa som ni inte kommer glömma i det första taget.